Βιωματικό Εργαστήριο στο 5ο Λύκειο Τρικάλων

Στο 5ο Λύκειο Τρικάλων την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 σε συνεργασία με την «Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας» του Ν. Τρικάλων πραγματοποιήθηκε Βιωματικό Εργαστήριο στα δύο τμήματα της Β΄ Τάξης με θέμα «Αναγνώριση και διαχείριση του συναισθήματος του θυμού». Το εργαστήριο υλοποιήθηκε στα πλαίσια δράσεων για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών/τριών με πρωτοβουλία και υποστήριξη της αντίστοιχης ομάδας δράσης του σχολείου.
Οι συντονίστριες του Εργαστηρίου κα Βαλομάνδρα Αθηνά, Ψυχολόγος και κα Καραθανάση Βασιλική, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την αναγνώριση και τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων όπως ο θυμός, που επηρεάζουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις εντός και εκτός της σχολικής κοινότητας. Οι μαθητές αγκάλιασαν θερμά τη δράση και εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη υλοποίηση και άλλων παρεμφερών δράσεων.
Ο Διευθυντής του 5ου Λυκείου Τρικάλων και τα μέλη της Ομάδας Δράσης ευχαριστούμε θερμά την «Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας» και τις συνεργάτιδές της για την ανταπόκριση και τη συμβολή τους στην προσπάθειά μας για ψυχική και συναισθηματική ενδυνάμωση των μαθητών και μαθητριών μας.
Από την ομάδα δράσης του σχολείου
image

image

image

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *