2018-2019

Το θεατρικό έργο «μπαμπάδες με ρούμι» στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων.

Στο 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, την Τρίτη 21 Μαίου 2019, το Θεατρικό έργο»μπαμπάδες με ρούμι» των Ρέππα-Παπαθανασίου, παιγμένο από τη θεατρική ομάδα, στο πλαίσιο παρουσίασης στο χώρο του σχολείου, ενθουσίασε το μαθητικό κοινό και τους καθηγητές, εξίσου. Ψυχή της φιλότιμης και αξιέπαινης προσπάθειας, η φιλόλογος κ. Αλεξανδρή Χαρά, καθηγήτρια του μαθήματος της θεατρικής Παιδείας, υπό την έμπειρη καθοδήγηση της οποίας ξεδιπλώθηκαν οι εκφραστικές ικανότητες των μαθητριών/των μας, με τρόπο πραγματικά αριστοτεχνικό!
Η υπόθεση του έργου έχει ως εξής: Ο υπερήλικας και ευκατάστατος πατέρας έχει μείνει στο χωριό. Οι δυο γιοι του προσέλαβαν μία Βουλγάρα, τη Βέσκα, για να τον φροντίζει. Ένα ξαφνικό εγκεφαλικό και ο επικείμενος θάνατός του φέρνει τους γιους με τις συζύγους τους στο πατρικό σπίτι. Οι ελπίδες για μια κληρονομιά που θα τους εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή αναζωπυρώνονται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει όμως είναι πως ο πατέρας έχει στο μεταξύ παντρευτεί τη Βέσκα. Η πρόσθετη ανακάλυψη πως ο πατέρας έχει κερδίσει 4 εκατομμύρια ευρώ στο λόττο περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Πρέπει πάση θυσία να πάρουν τα λεφτά. Η Βέσκα όμως στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Και αποφασίζουν να τη βγάλουν από τη μέση φτιάχνοντας μπαμπάδες με ρούμι…. και με κάτι άλλο ακόμα. Οι «Μπαμπάδες με ρούμι» είναι μια επίθεση στην υποκρισία και μια καταγγελία στην ηθική και κοινωνική κατάπτωση, καμουφλαρισμένη επιδέξια πίσω από τις μάσκες της σάτιρας.
Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του έργου «στη δεκαετία του ’80 γεννήθηκε μια νέα εποχή αμοραλισμού και ελαφρότητας. Τα πάντα μπορούν να γίνουν χωρίς επιπτώσεις αλλά και χωρίς τύψεις. Γιατί οι τύψεις είναι αποτέλεσμα της συνείδησης. Και αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική διαφορά της σημερινής κοινωνίας με τη χθεσινή. Η έλλειψη συνείδησης. Πράμα που κάνει τα μικρά καθημερινά μας εγκλήματα να μοιάζουν ασήμαντα, αναίτια και γελοία. Δεν έχουν καν τη γοητεία της ανηθικότητας. Το μαύρο μεγαλείο του κακού όταν γίνεται με επίγνωση. Στους «Μπαμπάδες με ρούμι» γράφεται η ιστορία ενός τέτοιου γελοίου εγκλήματος…ως κωμωδία έξι ανάπηρων, ανόητων, ανήθικων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων.

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων.

5ο ΓΕΛ Τρικάλων: απονομή κυπέλλου, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων στη νικήτρια ομάδα ποδοσφαίρου αγοριών!

Ημέρα Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων, γιορτάσαμε περίτρανα , ως σχολική κοινότητα, την μεγάλη νίκη, στον τελικό ποδοσφαίρου Λυκείων Ν. Τρικάλων, της ομάδας μας των αγοριών, πρωταθλήτριας Σχολικού Έτους 2019! Τιμήσαμε τους νικηφόρους παίκτες της με απονομή κυπέλλου, μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων.Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, παίκτες και κοινό, που με ζήλο, ζωντάνια και κοσμιότητα ανέδειξαν το «ευ αγωνίζεσθαι» σε υπέρτατη αξία του Λυκείου μας, του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων! Επίσης θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, αναμφίβολα, στους προπονητές τους, εκλεκτούς συναδέλφους κκ. Καρατώλο Γιώργο, καθηγητή πληροφορικής & μαθηματικό, ο οποίος πρωτοστάτησε στην προσπάθεια αυτή αναλαμβάνοντας με τόλμη την πρωτοβουλία υποστήριξή της, Γεωργόπουλο Γιάννη, καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας και Μουζακιάρη Γιώργο, φιλόλογο! Ως εκπρόσωπος της σχολικής κοινότητας του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, εκφράζω την άφατη χαρά μας για την νίκη της ομάδας μας, την μεγάλη ικανοποίησή μας για την ευόδωση των συστηματικών προσπαθειών της και τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τους άξιους παίκτες μας και τους αξιόλογους προπονητές τους! Το δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο, που αποδέχεται και τιμά τη διαφορετικότητα και την ποικιλομορφία, που ευαισθητοποιεί και προωθεί την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις, που εστιάζει στην ηθική και ανθρωπιστική διάσταση της παιδείας, στην καλλιέργεια του σεβασμού, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης και της συμμετοχικότητας, και όχι μόνο στα μαθησιακά αποτελέσματα, πιστεύει εμπράκτως και στις αξίες του γνήσιου αθλητισμού. Στον αξιακό χαρακτήρα του σχολείου πρέπει να κατατείνουν οι προσπάθειες όλων μας, πολιτείας, κοινωνίας, οικογένειας, γιατί μόνο αυτός μπορεί να διασφαλίσει την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και την προαγωγή των κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών μας.
Η μαθήτρια της Α” Λυκείου Πολυμέρου Ευφροσύνη, ως εκπρόσωπος της μαθητικής κοινότητας του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, απηύθυνε τα παρακάτω λόγια στην εκδήλωση απονομής: «Αξιότιμοι καθηγητές, αγαπητοί συμμαθητές και αξιοθαύμαστοι εκπρόσωποι της ποδοσφαιρικής ομάδας του σχολείου μας. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να συγχαρούμε τους “ποδοσφαιριστές” μας για την μεγάλη τους νίκη και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των σχολείων της πόλης μας.Αν και οι αγωνες ηταν συνεχείς και κουραστικοί και οι αντιπαλοι δυσκολοι καιανταγωνιστικοι,καταφερατε να φερετε εις περας την αποστολη σας, να κερδισετε τους αγωνες και να κανετε περηφανο το σχολειο μας.Ετσι λοιπον ως ενδειξη της περηφανειας και της ευγνωμοσύνης μας για την τιμη που μας χαρισατε σας απονεμουμε
Αυτο το/τα (κυπελλο,μεταλλια) γιατι πραγματικα το αξιζετε!»
Ακολουθούν τα ονόματα των παικτών-μαθητών της άξιας ομάδας μας: Γκόλιας Κων/νος, Δρόσος Απόστολος, Ζήκος Σπυρίδων, Ζωγράφος Χρήστος, Ζήσης Νικόλαος, Κακούσιος Δημήτριος,
Κατσαμόρας Στέφανος, Κοντοκλώτσης Χρήστος, Κεφάλας Χρήστος, Μερτσιώτης Γεώργιος, Νταϊλιάνης Γεώργιος, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Παπαστεργίου Ευθύμιος, Ρεντζιλάς Νικόλαος, Σκαρλέας Ευάγγελος, Τσιόκας Ανδρέας, Τσιρογιάννης Ιωάννης, Χατζηγεωργίου Δημήτριος.

Αμαλία Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Πατήστε εδώ για να δείτε το video της εκδήλωσης καθώς και εδώ για να δείτε το αφιέρωμα του trikalaola.gr

Eκδήλωση για την 25η Μαρτίου 1821 στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων (22/03/2019).

Ένα εξαιρετικά ποιοτικό, συγκινητικό , ποιητικό αφιέρωμα στο Μεγαλείο του 1821 διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.
Η Επέτειος της Μεγάλης Ελληνικής Επανάστασης αισθητοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο από μαθητές και μαθήτριες με υπεύθυνη συντονίστρια τη φιλόλογο κ. Αλεξανδρή Χαρά. Μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, ποιητικές εικόνες, αισθητικές περιηγήσεις, αφηγήσεις, ποιήματα, τραγούδια και αξέχαστες, παλιές μελωδίες ζωντάνεψαν μπροστά μας, μεθεκτικά και βαθυστόχαστα ο ανθρωπισμός, ο ηρωισμός και η μοναδικότητα της περιόδου της επανάστασης… Η σημασία της βαθιάς έννοιας της πατρίδας, που μέσα από βιώματα, δυνατές σκέψεις, ποίηση, εισαγωγικά σχόλια, αναρωτήσεις ( Τι είναι η πατρίδα μας; (Ιωάννης Πολέμης) Τσάμικος (Στίχοι: Νίκος Γκάτσος, Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις) Τα λόγια που είπε ο Μάρκος Μπότσαρης στον λόρδο Μπάιρον (Νίκος Χουλιαράς) Τα χοροστάσια (Ανδρέας Ζαρμπαλάς) Ο Ήλιος ο Ηλιάτορας (Οδυσσέας Ελύτης) Εσείς στεριές και θάλασσες (Μουσική: Δημήτρης Λάγιος) Όμορφη και παράξενη πατρίδα (Μουσική: Δημήτρης Λάγιος) Το τρελοβάπορο (Μουσική: Δημήτρης Λάγιος)…εδραιώθηκε στην οπτική και τη συνείδησή μας! Τα δίκαια του ανθρώπου, οι ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, οι ευρωπαίοι ποιητές που την ύμνησαν: ο Μπάυρον… Όλα τα δομικά στοιχεία της γιορτής μας μετέφεραν την ατμόσφαιρα των ηρωικών, σκληρών , πέτρινων μα συνάμα αναστάσιμων εκείνων χρόνων που το Ελληνικό Έθνος επανερχόταν, μετά από απουσία αιώνων, στο προσκήνιο της Ιστορίας. Όπως ο στρατηγός Μακρυγιάννης, επιμένοντας στο «είμαστε στο εμείς», εμφατικά τονίζει τη σημασία της συνεργασίας, έτσι και οι αξιέπαινοι συντελεστές της γιορτής μας (κ. Αλεξανδρή Χαρά και οι μαθητές & μαθήτριές της) απέδειξαν πως η συντονισμένη και αρμονική «συνέργεια» επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. (Συντελεστές εθνικής γιορτής 25ης Μαρτίου 1821: Παρουσίαση κειμένων: Ζώτου Κατερίνα, Κοντογιάννη Μαριάννα, Μπόζιακα Αγγελική, Μπουλογιώργου Ολυμπία, Παππάς Νίκος, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Παρδάλη Κατερίνα, Πατραμάνη Παρασκευή Μουσικά όργανα: Αντωνίου Δημήτρης, Τσιρογιάννης Γιάννης, Τζάνης Λευτέρης Τραγούδι: Μόρφου Μαρία, Τσιρογιάννης Γιάννης και η χορωδία μας).

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Πατήστε εδώ για να δείτε την παρουσίαση

Κοπή πίτας

Στο 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων ανοίξαμε ήδη το «βιβλίο» της νέας χρονιάς. Οι περισσότερες σελίδες του είναι ακόμη κενές. Θα γράψουμε τις λέξεις, τις φράσεις και τις νοηματικές παραγράφους μόνοι μας. Το βιβλίο λέγεται Σχολική Χρονιά και το πρώτο του κεφάλαιο είναι η διαμόρφωση του φετινού μορφωτικού μας οράματος, οι θετικές σκέψεις, οι ουσιαστικές ενέργειες… …Ας «κερδίζουμε» τον καινούριο χρόνο, φτιάχνοντας έναν κατάλογο εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν, «ρωγμών» που πρέπει να επισκευαστούν. Ίσως τη φετινή χρονιά, για να εξισορροπήσουμε τον κατάλογο, πρέπει να περιδιαβούμε τις «αίθουσες» της εκπαιδευτικής μας ζωής , όχι ψάχνοντας για ψεγάδια, αλλά για προοπτική. Έρχεται μια μέρα που συνειδητοποιείς ότι το να «γυρίσεις» τη σελίδα είναι το καλύτερο συναίσθημα του κόσμου, γιατί διαπιστώνεις ότι υπάρχουν τόσο πολλά περισσότερα και σημαντικότερα στο βιβλίο… από τη σελίδα στην οποία είχες κολλήσει. (Σκέψεις της Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού/Διευθύντριας του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων με αφορμή την εθιμοτυπική και χαρούμενη κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Διδασκόντων Καθηγητών του 5ου Λυκείου Τρικάλων).

H επέτειος του Πολυτεχνείου στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων (Παρασκευή, 16/11/2018)


γράφει η Αμαλία Κ. Ηλιάδη

Μέρες Νοεμβρίου στο 5ο ΓΕΛ Τρικάλων, άρα… μέρες μνήμης Πολυτεχνείου. Το γεμάτο νεανικό παλμό και ζωντάνια αφιέρωμα που απολαύσαμε στο σχολείο μας την 16η Νοεμβρίου 2018, 45 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών, το επιμελήθηκαν, προσφέροντας τo μυαλό, την καρδιά και την ψυχή τους οι κ. κ. Καραθανάση Σταματία, καθηγήτρια Αγγλικών και Τσικορδάνου Αικατερίνη, καθηγήτρια πληροφορικής. Υποστήριξαν τη γιορτή μας από άποψη περιεχομένου και τεχνικής σε άψογη συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα μαθητών/τριών μας στην αφήγηση, στην χορωδία και στην ορχήστρα. Όλοι οι άξιοι συντελεστές της εορταστικής αυτής εκδήλωσης έδωσαν πραγματικά το καλύτερο των δυνατοτήτων τους για να μας εμπνεύσουν, να μας συγκινήσουν, να μας προβληματίσουν.
Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τη θυσία των φοιτητών του 1973 και για τη σημασία της στην πολιτική και κοινωνική ιστορία του τόπου αφενός και για το πώς κάποιοι εξ ημών, το κοινό καλό προτάσσοντας, τη σεβάστηκαν και πώς ορισμένοι προς ίδιον όφελος την καπηλεύτηκαν.
Η νέα γενιά παίζει πάντοτε ρόλο ρυθμιστή σε μιαν κοινωνία. Ασχέτως εάν οι μεγαλύτεροι συχνά την ψέγουν για αμυαλιά και παρορμητισμό και την αποκλείουν από τα κέντρα λήψης αποφάσεων που διαμορφώνουν το παρόν και το μέλλον των πολιτών. Η νέα γενιά είναι η ενεργός “πρώτη ύλη” στους “ευαίσθητους” χώρους της εκπαίδευσης και της εργασίας… Τα παιδιά της δικτατορίας , η φοιτητική τους αντίσταση, οι πολιτισμικές και πολιτικές επιρροές τους στη μακρά δεκαετία του εξήντα στην Ελλάδα μελετήθηκαν σε μια περίοδο της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στην οποία πολύ πρόσφατα στράφηκε η ιστορική έρευνα. Αυτή, εστιάζοντας στην περίοδο της χούντας με κύριο θεματικό άξονα τη φοιτητική και νεανική αντιδικτατορική δράση και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που κορυφώθηκαν με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θίγει πολλά και ποικίλα θέματα κοινωνικού προβληματισμού. Αξίζει εδώ να επισημάνουμε τη διάδραση ανάμεσα στις τοπικές και διεθνείς διαστάσεις σε ό,τι αφορά τα νεανικά κινήματα, την εγγραφή και τη μελέτη της φοιτητικής και νεανικής διαμαρτυρίας στη διεθνή σκηνή της μακράς δεκαετίας του 1960 και την ανάδειξη των πολύπλοκων σχέσεων ανάμεσα στην πολιτική και στον πολιτισμό. Πλούσιο αρχειακό υλικό και τεκμήρια (αρχεία, εφημερίδες, ταινίες, φωτογραφικό υλικό κ.ά.) αξιοποιείται σήμερα για τη μελέτη της εν λόγω περιόδου, όμως και ένας μεγάλος αριθμός προφορικών μαρτυριών και αφηγήσεων που αναδεικνύουν μέσα από τη μνήμη και τη βιωμένη εμπειρία δρώντων υποκειμένων της εποχής, ανδρών και γυναικών, τον τρόπο που έζησαν τα γεγονότα και τις εξελίξεις μιας ολόκληρης κοινωνίας η οποία σημάδεψε τη ζωή τους αλλά και τον τρόπο που τα θυμούνται και τις σημασίες που τους αποδίδουν σήμερα.
Το 5ο ΓΕΛ Τρικάλων (http://5lyk-trikal.tri.sch.gr ) λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις παραπάνω ιστορικές και κοινωνικές παραμέτρους παρουσίασε μία αξιόλογη και πραγματικά συγκινητική γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αξιόλογη, γιατί η γιορτή δεν επικεντρώθηκε μόνο στην εξέγερση των φοιτητών το1973 αλλά εμβάθυνε ουσιαστικά στα πολλά πρόσωπα της σύγχρονης νεανικής συμπεριφοράς, κάνοντας αναφορές στην πολιτική και κοινωνική ζωή του σήμερα. Αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, εύστοχα, ως ουσιαστικό μάθημα ιστορίας, διανθίστηκε με αξιόλογα βίντεο σχετικά με την ενότητα της ροής του προγράμματος στην οποία οι συντελεστές αναφέρονταν κάθε φορά . Πραγματικά, συγκινητικές εικόνες, που δυνάμωναν τον νεανικό παλμό και συνέγειραν, σε συνδυασμό με τα κείμενα, τις δραματικές αφηγήσεις και τα ξεσηκωτικά τραγούδια εποχής για την περίοδο της εξέγερσης του ’73, τα οποία ερμηνεύτηκαν αριστοτεχνικά, σχεδόν άψογα, από την χορωδία, την ορχήστρα και τα αισθαντικά μας σόλο. Ένα μάθημα ιστορίας, αλλά στην πραγματικότητα, ένα μάθημα ζωής για όλους, γιατί οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, έδειξαν σε όλους μας, ότι γεγονότα και έννοιες επαναλαμβάνονται στην πάροδο του χρόνου και καλό και χρήσιμο θα ήταν να μην ξεχνάει κανείς τα φανερά-δηλωμένα και κρυφά-άδηλα νοήματά τους, κομβικής σημασίας για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, Διευθύντρια 5ου ΓΕΛ Τρικάλων

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 1940

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

5ο ΓΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ    

Τηλέφωνο:  2431033780                                                                          

ΦΑΞ :   2431071559                                                             

EMAIL:  mail@5lyk-trikal.tri.sch.gr                                                                           

Ταχυδρομική διεύθυνση

Καλαμπάκας & Σταυροπούλου. Τρίκαλα, Τ.Κ. 42100

Ιστοσελίδα:http://5lyk-trikal.tri.sch.gr/

   Ιστολόγιο:http://blogs.sch.gr/5lyktrik

 

Tο 5ουΓΕΛ Τρικάλων την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, που έχει ορισθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με θεματικό τίτλο «Ας κινηθούμε», στο πλαίσιο του εορτασμού της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018 πραγματοποίησε το ακόλουθο πρόγραμμα εκδηλώσεων-δράσεων:

8.00-8.30: Εισήγηση-Ομιλία για την σημασία της κίνησης και της ήπιας άθλησης στη ζωή μας (Αμαλία Ηλιάδη, ΠΕ02, διευθύντρια 5ουΓΕΛ Τρικάλων).

8.30-10.30: Σπονδυλωτή εναλλαγή προβολών με αθλητικούς αγώνες μπάσκετ-βόλλευ-ποδοσφαίρου. Προβολή των ταινιών: Ο αιώνας των λαών (1900-1999), παραγωγή BBC& Η Ολυμπιάδα των ζώων, παραγωγή BBC. (Γεωργόπουλος Ιωάννης, Φυσικής Αγωγής ΠΕ 11).

10.30-13.30: Φυσιολατρική, ήπια περιπατητική διαδρομή από το χώρο του σχολείου στο περιαστικό άλσος του Προφήτη Ηλία ως το Βυζαντινό Κάστρο της πόλης και τις παρυφές του Βαρουσίου (στη δραστηριότητα αυτή εντάχθηκε το σύνολο των μαθητών & των καθηγητών του σχολείου).

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης  οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

για τον σύλλογο διδασκόντων του  5ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων


Η Δ/ντρια

Ηλιάδη Αμαλία, φιλόλογος-ιστορικός  (ΠΕ02)

 Με θερμές ευχές, αισιοδοξία και φιλόδοξα οράματα για τη νέα σχολική χρονιά 2018-19, τελέσθηκε σήμερα το πρωί (Τρίτη 11/09/2018, ώρα 9:30 π.μ.)ο καθιερωμένος Αγιασμός στο 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Κανίνας, συνοδευόμενος από πολλούς ιερείς. Παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας, ο Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Παναγιώτης Ντιντής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Διονύσης Αλιάγας.

Το σχολείο μας γέμισε ξανά από νεανική ορμή, αισιόδοξα χαμόγελα, λαμπερά βλέμματα, χαρούμενες φωνές! Από αυτή την πρώτη μέρα στο σχολείο, όλοι μαζί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, αντλούμε τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά. Γιατί το σχολείο μας ενισχύει στην προσπάθειά μας να εδραζόμαστε στις στέρεες βάσεις του ανθρωπισμού, που είναι η προσφορά, η ενσυναίσθηση, η αλληλεγγύη και η ανεκτικότητα. Στο σχολείο, ένα χώρο γνώσης, μόρφωσης και ουσιαστικής παιδείας, ανάβει μέσα μας η φλόγα για δυνατούς αγώνες στη ζωή , για όνειρα και υψηλούς στόχους. Οι καθηγητές σ’ αυτήν τη προσπάθεια είμαστε καθοδηγητές και συνοδοιπόροι των μαθητών/τριών μας. Εύχομαι υγεία, δύναμη και αφοσίωση σε όλους τους παράγοντες της σχολικής μας κοινότητας: μαθητές, καθηγητές, γονείς.

Η Διευθύντρια του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων,
Ηλιάδη Αμαλία, φιλόλογος-ιστορικός.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.