Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο ΚΠΕ Μαρώνειας Κομοτινής.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ ΚΠΕ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ.

Η Περιβαλλοντική ομάδα του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων, στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος,  αποτελούμενη από 26 μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφθηκε για ένα τριήμερο το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, όπου και εκπονείται πρόγραμμα με θέμα:

?Ανακαλύπτοντας Τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας?.

Συντονιστές συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι: Γραδούλα Α., Καραθανάση Σ. και Γεωργόπουλος Γ.

Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 20 διδακτικών ωρών και υλοποιήθηκε ως τριήμερο σε τρεις κύκλους. Η  φιλοξενία περιλάμβανε δύο διανυκτερεύσεις  που προσφέρθηκε  από το Τεχνικό Δελτίο του ΚΠΕ Μαρώνειας. Στόχοι του προγράμματος ήταν:

  • Η απόκτηση εφοδίων από τους εκπαιδευτικούς που θα τους βοηθήσουν στην υλοποίηση προγραμμάτων για την ενέργεια στο πλαίσιο των σχολικών δραστηριοτήτων και σχεδίων εργασίας και μαζί με τους μαθητές τους:
  • να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα χρήσης των ανανεώσιμων μορφών ενέργειας για την αντιμετώπιση του ενεργειακού ζητήματος,
  • να συνδέσουν τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα (φαινόμενο θερμοκηπίου ? κλιματικές αλλαγές ? απειλή της βιοποικιλότητας) με τη χρήση της ενέργειας,
  • να κατανοήσουν ότι μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του ενεργειακού προβλήματος με την εξοικονόμηση της ενέργειας με την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών στην καθημερινή πρακτική.

Η επίσκεψη στον ΑτμοΗλεκτρικό Σταθμό της ΔΕΗ στην Κομοτηνή, ένα  σύγχρονο έργο, το οποίο είχαν την τύχη να το δούνε σε πλήρη λειτουργία εντυπωσίασε τους μαθητές και ενημερωθήκανε για τη λειτουργία του ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ στην «Άσπρη Πέτρα» της ENEL στην οροσειρά της Ροδόπης.

 

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *