ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912-13

Στο 5ο Λύκειο Τρικάλων
ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912-13

Με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την διεξαγωγή των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913, με τους οποίους απελευθερώθηκαν η περιοχή Ελασσόνας, η Μακεδονία, η Ήπειρος και τα Νησιά του Ανατολικού και Βορείου Αιγαίου, το 5ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων φιλοξενεί την μεγάλη Έκθεση Φωτο-οπτικού Υλικού από τους Βαλκανικούς Πολέμους, την οποία είχε ετοιμάσει πριν από τα Χριστούγεννα ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων και Περ/κή Ενότητα Τρικάλων.
Η εν λόγω Έκθεση με πρωτοβουλία της Διευθύνσεως του 5ου Γεν. Λυκείου Τρικάλων ξαναστήθηκε στον Α΄ όροφο του σχολείου χθες και περιλαμβάνει με τη σειρά που εκτίθενται: Ιστορικά κείμενα για την σημασία των Βαλκανικών Πολέμων, πολλά πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής εκείνης, κατάλογο με τους Τρικαλινούς αξιωματικούς και στρατιώτες που έπεσαν κατά την διάρκεια των πολέμων αυτών, Επιστολές πολεμιστών και ανταποκρίσεις από το Μέτωπο, πολλές έγχρωμες λιθογραφίες της εποχής, καθώς και πολλές φωτογραφίες από τα πεδία των μαχών ή πρωταγωνιστών των πολέμων.
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή από σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου έως την άλλη Πέμπτη 4 Απριλίου 2013. κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου 8-1.30 το πρωί. Όσα γειτονικά σχολεία θελήσουν να επισκεφτούν την Έκθεση, αυτό θα γίνεται 12-1.30 το μεσημέρι κατόπιν συνεννοήσεως με την Διεύθυνση του 5ου Γεν. Λυκείου στο τηλ. 24310-33780.
[wowslider id=»9″]

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *